Bu Blogda Ara

16 Şubat 2012 Perşembe

Kariyer ve İlan Siteleri

Küçük çaptaki işletmelerin yüksek maliyetler yüzünden kariyer sitelerine ilan veremeyişleri internet sitelerinde ücretsiz eleman ilanı bölümlerinin hitlerini arttırmaya başladı.
Bu bağlamda isinsani.com olarak sizler için  hem ücretsiz olarak eleman aranabilen kaliteli portalları hem de kurumsal üyeliğin ücretli olduğu fakat bünyesinde milyonlarla ifade edilen rakamlarda cv'lerin bulunduğu sayfaları inceledik.
1. sahibinden.com
Sahibinden.com; genel olarak konseptine de çok uygun biçimde oluşturduğu kariyer bölümü ile dikkat çeken sitelerin başında geliyor. Hem iş arayanlara hem de eleman arayanlara fırsat sunan sahibinden.com yüksek hit alıyor olması dolayısıyla ücretsiz eleman alım ilan siteleri içerisinde önemli yeri olan sitelerden biri. 
Olumsuz yanı ise sitedeki ilanların biraz düşük kalitede olması. Üst düzey bir iş arıyorsanız aradığınız işi burada bulmanız oldukça zor. Gazete ilanlarında iş arayanların ve “karnımı doyuracağım bir iş bulabileyim” düşüncesindeki kişilerin rahatlıkla iş arayabileceği ve hatta bulabileceği bir site.
 
2. elemanonline.com
Alexia istatistiklerine göre Türkiye’nin en çok ziyaret edilen 310. sitesi. Kariyer siteleri içerisinde en iyi ücretsiz ilan verme sitelerinin başında. 
 
3. isbulurum.com 
Alexia istatistiklerine göre Türkiye’nin en çok ziyaret edilen 1300. sitesi. Genel olarak kariyer sitelerini ele aldığımızda hiç de fena sayılmayan bu rakam dolayısıyla isbulurum.com iş ilanları için başvurulabilecek kaynaklardan biri.
 
4. Maxi24.com
Alexia istatistiklerine göre Türkiye’nin en çok ziyaret edilen 3300. sitesi. Site asıl olarak ilan sitesi. Kariyer ilanları sahibinden.com gibi sitenin alt bölümlerinden biri
 
 
Ücretli Kariyer Siteleri Sıralaması : 
 
http://www.kariyer.net Türkiye Geneli İnternet Siteleri Sıralaması : 65
Türkiyenin en eski insan kaynakları ve kariyer sitesi. 1999 yılından beri faaliyette. Bu güne kadar yaklaşık 600 kişinin iş bulmasını sağlamıştır. iLab Holding A.Ş.’ye ait olan kariyer.net Türkiye'nin her yerine aynı hızda ve kalitede hizmet götürmeyi hedefleyen uzman 220 çalışanı, İstanbul Anadolu yakası ve İstanbul Yeşilköy ofislerine ek olarak; Ankara, İzmir, Bursa, Adana ve Antalya bölge ofisleri ve Kayseri, Konya, Gaziantep, İzmit ve Samsun satış ofisleriyle Kariyer.net'in İnsan Kaynakları teknolojileri, Türkiye'nin her yerine ulaştırılmaktadır.


http://www.yenibiris.com Türkiye Geneli İnternet Siteleri Sıralaması : 274
Önemli Müşterileri : Doğan Holding, Ağaoğlu, Greenpark, Sabancı, Koç, Finansbank, Şekerbank, OnurAir, Yataş, Siemens, Erdem Holding.
Yenibiris.com, büyük ölçekli ve çok uluslu şirketlerden orta ve küçük ölçekli şirketlere kadar her boyutta, farklı sektörlerden 70.000'i aşkın firmaya internet bazlı seçme ve değerlendirme hizmeti sunmaktadır. Geniş bir özgeçmiş bankasına sahip olan Yenibiris.com, sunduğu içerik ile bireysel üyelerinin kariyer ve kişisel gelişimlerine rehberlik eder. Yerel ve küresel değişimleri göz önünde tutarak farklı sektörlere yönelik geliştirdiği eğitim odaklı projeler ile istihdam piyasasında fark yaratır. Sürekli yenilenen teknolojisi ile bireysel ve kurumsal üyelerinin iş ve aday arama sürecine hızlı ve kolay çözümler üretir. 
Rakamlarla Yenibiris.com 
Özgeçmiş Sayısı 11.750.000
Kurumsal Üye Sayısı 70.000
Aylık ilan sayısı 30.000
Önemli : 41.007 iş ilanıyla 95.945 kişi aranıyor!

http://www.secretcv.com Türkiye Geneli İnternet Siteleri Sıralaması : 331
Secretcv.com, SCV Danışmanlık Ltd. Şti.'ne ait bir iş ve eleman bulma sitesidir. Ankara Bölgesi, Bursa Bölgesi,İzmir Bölgesi, Antalya Bölgesi’nde ofisleri vardır.
Önemli müşterileri: İKEA, MedicalPark, Isıcam, Arkas Holding, Denizbank, Simtec, vakko, Ata Holding, Arçelik, Tekfen, İlbak Holding, Avivasa
Önemli : 12.000.000 CV!

http://www.monster.com.tr/  Türkiye Geneli İnternet Siteleri Sıralaması : 2,274 
1994 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde kuruldu ve kısa sürede dünyanın 1 numaralı kariyer sitesi haline geldi. Dünyanın ilk online kariyer sitesi olarak yaptığı öncü çalışmalarla tüm dünyaya internet üzerinden eleman ve iş aranabileceğini gösterdi. 15 yıl içinde hem adaylar hem de işverenler için devrimsel nitelikte pek çok ilke imza attı.
Önemli müşterileri:  Google, Microsoft, HP, LWC, XEROX, ERGO,
 
http://www.jobnak.com Türkiye Geneli İnternet Siteleri Sıralaması : 7.753
kariyer siteleri arasındaki en yeni ama en çok reklam yapan firma. Reklamları sayesinde hem CV sayısını hemde müşteri sayısını hızla arttırıyor. Eylül 2009'dan beri yayında olan site reklam yapmaya devam ederse daha üst sıralara doğru tırmanacak gibi görünüyor.
Önemli Müşterileri : Boyner, Altınyıldızi Vakko, Koçtaç, Eczacıbaşı, Avivasa 
 
http://www.globalcv.com Türkiye Geneli İnternet Siteleri Sıralaması : 10,526
Merit Business Solutions’a ait firma kariyer siteleri içerisinde kendine yer edinmek için hızla ilerliyor.
Önemli Müşterileri :Türkiye Finans, Dumankaya, Bankasya, SamanyoluTV, Sur Yapı, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Albarakaturk, Multinet, Uzunlar inşaat

http://www.cvyolla.com : Türkiye Geneli İnternet Siteleri Sıralaması : 24,943
Önemli Müşterileri : Turan Holding, Gama, Rateks, Metra, Fleksit, Yorktrade,Fantom, Eternity, Gülaylar
TGM’ye ait bir insan kaynakları sitesidir.  IMG Teknoloji Geliştirme Merkezi, yenilikçi ve dinamik yapısıyla hayatı kolaylaştıran yeni ve özgün fikirler sunmayı amaçlayan bir teknoloji şirketidir.

1 yorum:

  1. Xavi Gerad Jude Am. Aiicco Sigorta plc temsilcisi. Biz 3% geri ödeme oraninda kredi sunuyoruz. Bu (CEO) e-posta adresine bizimle irtibata ilgilenen varsa: xavigeradloanfirm@yahoo.com
    Sadece Aiicco sigorta plc izin alir 20 yas üzeri edin.
    Bireysel Krediler Yatirim.
    Isletme Kredileri Yatirim.
    Konsolidasyon Kredi.
    Insaat Krediler.
    Bir veya ödeme yasindaki seçin.
    Plan kapsaminda aylik ve yillik ödemeler arasinda seçim yapin.
    Esnek kredi kosullari.
    Yil 5000 8000.000.00 Euro kadar kredi yok.
    Firmamiz Güvenilir, Verimli, hizli ve dinamik bir islemdir. Bize bugün.SR GERAD JUDE Yatirim plc: Yanitlar Isim gönderilmesi gerekmektedir. E-posta: xavigeradloanfirm@yahoo.com

    YanıtlaSil